Mens andre er spærret inde i lejligheder i de store byer, kan vi i Langå glæde os over at have masser af plads omkring os. Og se fx det nye billede i toppen af langaa.dk: selv når det er overskyet hele vejen rundt, skinner solen her.

Vi har skov til alle sider; vi har Gudenåen og Lilleåen; vi har cykelsti 29 (hvor man jo altså også gerne må gå), som følger Gudenåen næsten hele vejen til Randers; vi har netop fået et fint aktivitetscenter ved bådpladsen for enden af Skovlystallé og Langå Egeskov; man kan følge Villavejs forlængelse ud mod Åbro og nyde udsigten over ådalen lidt oppefra, og man kan tage turen ud i Væth enge fra rastepladsen ved Amtmand Hoppes Bro på Væthvej og gå hele rundturen op i bakkerne til Væth og tilbage.
Få mere inspiration her.

Havørn i Væth enge 8. april 2020

Lige nu er fuglelivet på sit højeste – det vrimler med rastende trækfugle på Væth enge, og to havørne har sværmet i området den seneste uges tid – tænk, hvis de også vælger at bo i Langå? Tag en kikkert om halsen og gå ud og kig: der findes flere muligheder for at slå fugle op på telefonen, hvis man nu ikke lige kan kende forskel på en grågås og en gråspurv, start fx hos Dansk Ornitologisk Forening. Tag børnene med og lav en logbog over de fugle I har set, der kan gå sport i det.
Havørnen er fotograferet i Væth enge 8. april 2020  (foto cop. Mogens Lykkegaard).

 

Lirekassemusikere ved Kildevang

Onsdag den 10. april var der påskefest på afstand på plejehjemmet Kildevang i Langå: En af de lokale ildsjæle, Camilla Meyer Bärnholt, havde samlet ind til påskekurve til beboerne, og der var underholdning med lirekassemusik ved Kirsten og Svend Erik Gam (foto: Niels Drescher Pedersen).
Læs mere
i Randers Amtsavis.

 

Musik kan vi også få, for vi har jo nogle initiativrige musikalske borgere, som denne gang har arrangeret virtuelle karma-koncerter, med mulighed for at bestille mad fra lokale leverandører: læs mere på hjemmesiden http://karmakoncert.dk/ og på Station K’s facebookside

P.S. Og husk stadig at støtte vores lokale handlende – de skulle også gerne være der, når corona-krisen er forbi.

Indlægget sidst opdateret 6. maj 2020/ln