Søg

Ved Gudenåen
27 marts 2020

At bo i Langå i corona-tider

Mens andre er spærret inde i lejligheder i de store byer, kan vi i Langå glæde os over at have masser af plads omkring os. Og se fx det nye banner i toppen af langaa.dk: selv når det er overskyet hele vejen rundt, skinner solen her.

Vi har skov til alle sider; vi har Gudenåen og Lilleåen; vi har cykelsti 29 (hvor man jo altså også gerne må gå), som følger Gudenåen næsten hele vejen til Randers; vi har netop fået et fint aktivitetscenter ved bådpladsen for enden af Skovlystallé og Langå Egeskov; man kan følge Villavejs forlængelse ud mod Åbro og nyde udsigten over ådalen lidt oppefra, og man kan tage turen ud i Væth enge fra rastepladsen ved Amtmand Hoppes Bro på Væthvej og gå hele rundturen op i bakkerne til Væth og tilbage.
Få mere inspiration her.

Lige nu er fuglelivet på sit højeste – det vrimler med rastende trækfugle på Væth enge, og to havørne har sværmet i området den seneste uges tid – tænk, hvis de også vælger at bo i Langå? Tag en kikkert om halsen og gå ud og kig: der findes flere muligheder for at slå fugle op på telefonen, hvis man nu ikke lige kan kende forskel på en grågås og en gråspurv, start fx hos Dansk Ornitologisk Forening. Tag børnene med og lav en logbog over de fugle I har set, der kan gå sport i det.

Musik kan vi også få, for vi har jo nogle initiativrige musikalske borgere, som denne gang har arrangeret virtuelle karma-koncerter, med mulighed for at bestille mad fra lokale leverandører: læs mere på hjemmesiden http://karmakoncert.dk/ og på Station K’s facebookside

P.S. Og husk at støtte de lokale handlende – de skulle også gerne være der, når corona-krisen er forbi.