Søg

Institutionerne

Bibliotek
I Kulturhuset ligger byens bibliotek, som er en filial af Randers Bibliotek.
Langå Bibliotek blev renoveret i 2010 og flyttet til attraktive lyse lokaler ud til Bredgade, og biblioteket er i dag selvbetjent i tidsrummet 08:00-22:00.
Mandag-fredag er der betjening af bibliotekarer en del af dagen.

Biografer
Der findes tre biografer inden for en radius af ca. 16 km fra Langå by:
Bjerringbro Biograf, drevet af Bjerringbro Biografforening
Hadsten Bio, drevet af foreningen Hadsten Bio
Randers BioCity

Børnehaver og dagpleje
Langå har tre kommunale børnehaver: Rubjerg Børnehave, Børnehaven Fuglereden og Børnehaven Skovtrolden
For de mindste børn tilbydes der kommunal dagpleje.

Private pasningstilbud:
Ingen p.t.

Idræt og wellness
Langå Idrætscenter
Centret har et friluftsbad med tre bassiner, store grønne udearealer, grillhytte, stor hoppepude og beach volley. Her mødes både børn og voksne om sommeren og bliver svalet af og har det sjovt.

Bjerringbro Idrætscenter
Ud over idrætsfaciliteter finder man også Bjerringbro svømmehal, med varmtvandsbassin og svømmebassin og – ikke mindst – et mindre, men meget veldrevet wellness-område med saunagus, spa, dampbad m.m.
Centret ligger ca. 16 km fra Langå i bil og ca. 1,2 km fra Bjerringbro station (10 min. med tog fra Langå).

Randers Water & Wellness
Stort badeland, der ligger ca. 16 km fra Langå i bil og ca. 800 m fra Randers station (7 min med IC-tog fra Langå, ca. 20 min. med bus 231 fra Langå).

Kirker
Langå og Torup kirker er hjemmehørende i hver deres sogn, men hører under samme pastorat, og er en del af Randers Søndre Provsti.
Ud over de faste gudstjenester arrangerer menighedsrådene både koncerter og foredrag.
Læs mere på kirkernes hjemmeside.

Kulturhus
I det tidligere rådhus midt i byen ligger i dag Kulturhuset Langå, hvor der altid er gang i en masse aktiviteter, fx koncerter, foredrag, teaterforestillinger og andre kulturelle arrangementer. Det er også her, der bliver holdt debatmøder og afholdt valg til byråd, region, folketing og Europaparlament. Man kan i Kulturhuset også leje festlokaler til fx konfirmation, store fødselsdage, bryllup og andre fester.

Plejehjem
På plejehjemmet Kildevang kan byens ældre få moderne ældrepleje af professionelt personale. Der er 58 boliger, 58 sosu’er og 2 centersygeplejersker og desuden ergoterapeut og fysioterapeut.

Skole og ungdomsskole
Byen rummer også Langå Skole: med 0.-9. klasse, med SFO på Langå Skole og med Juniorklub i forbindelse med Langå Idrætscenter.
Om aftenen er der på Langå Skole ungdomsskole for folkeskolens ældste elever. Her kan de gå til forskellige fritidsinteresser, fx DJ-kursus, fiskeri eller jagt, eller de kan tage knallertkørekort.

 

Siden sidst opdateret 12. februar 2020/ln

 

 

 

Indtryk fra Langå