Efter at en vågen DSB-medarbejder opdagede, at spærringerne var taget ned til den nye stationsbro, blev der også udsendt en pressemeddelelse :

Langå: Broen er åbnet!
Lovlige adgangsforhold: Den længe ventede gangbro og de to elevatorer på Langå Station er åbnet
 
Efter et seriøst og målrettet politisk arbejde gennem seks år er adgangsforholdene på Langå Station endelig blevet lovlige. For mandag aften d. 23. april er gangbroen med de to elevatortårne åbnet – noget, Langå-borgerne har ventet på i spænding.
Nu kan kørestolsbrugere og forældre med barnevogn også tage toget fra spor 3 og 4 – det har indtil nu krævet at man slæbte barnevognen op og ned ad alle trapperne. Og kørestolsbrugere har ikke kunnet komme derover. Dermed har adgangsforholdene indtil nu været ulovlige, da de ikke har opfyldt kravene for tilgængelighed for handicappede.
 
”Det er helt fantastisk,” mener lokalrådsformand Dorthe Tapomayi Nielsen og byrådsmedlem Iben Sønderup, som mødtes på broen for at fejre det.
Selve broen og elevatortårnene har egentlig stået færdige siden december, men broen er først åbnet nu, fordi der manglede skridsikker belægning på bro og trapper. Og vejret har været for koldt og vådt indtil for nylig.
Men nu er den altså åbnet. Tirsdag morgen fejres det med sammenskudsmorgenkaffe kl. 7 midt på gangbroen mellem de to elevatortårne.
”Vi synes, det skal markeres,” fortæller Dorthe Tapomayi og Iben Sønderup, som begge har været meget aktive i arbejdet med at få broen realiseret. ”Så vi har lagt en invitation ud på Langås Facebook-grupper med opfordring til at tage kaffe med. Så bliver det spændende at se, hvor mange der kommer.”
 
Det sidste stykke af broen, der skal forbinde stationen med Skovlystkvarteret mangler dog stadig – planen er at det skal ske i sommerens løb.
 
For flere oplysninger, kontakt:
Iben Sønderup tlf. 3048 6763
Dorthe Tapomayi Nielsen, tlf. 2681 4941