Fredag den 28. oktober 2016 havde mange borgere i Langå set frem til i rigtig lang tid.  Den nye opholds- lege og hyggeplads på Bredgade, mellem Rema og Fakta, skulle indvies.

Samtidig skulle en ny tradition stå sin prøve: torvedage har også længe været et stort ønske, og nu skulle det være.

Der var fest og farver, rigtig mange mennesker – i løbet af de to timer, som festen varede, kom der mellem 250 og 300 forbi – der var balloner og gøgl med den rare og sjove lokale klovn.

Borgmester Claus Omann Jensen klippede den røde snor til den fine nye plads og alle jublede.

Borgmesteren bedyrede, at han skam har sin opmærksomhed på Langå og alle fortræffelighederne her.  At han både besøger byen i embeds medfør og ofte suser igennem på sine mange lange cykelture.  Iben Sønderup sammenlignede Langå med eventyrstedet hvor posen med guld ligger –  det er den allerstørste gave, at vi har fået støtte fra Randers kommune og regeringen til at foretage by- og områdefornyelse.  Lars Søgaard var også inde på alt det gode som er ved at ske i byen.  Alle tre politikere nævnte at Langå er speciel, i og med at der bor så mange aktive frivillige mennesker i byen.

Så spillede det lokale professionelle band – De Nye Rejsende – to sange om Langå og det var festligt.

På vegne af bestyrelsen i Langå i Udvikling ønskede formand Dorthe Tapomayi Nielsen alle hjertelig tillykke med den nye fine plads som både pynter på byens ansigt – og som lægger op til møder og samtaler og trivsel i byen.

Efter talen var der mere dejlig musik fra De Nye Rejsende i den tidligere bankbygning ved siden af torvet.  I torveteltet var køerne lange ved boderne, som solgte økologisk ost fra Hinge, læderbælter og lædersmykker, honning, kager fra Mellemøsten, økologisk frugt, bøger og olieprodukter, sæber og bobler, pyntegenstande af birketræ.  Alt lokalt og hjemmegjort.  Der var fin afsætning og enkelte måtte melde udsolgt før kl. 18, hvor boderne lukkede og alle gik hjem.  Inden da havde der været fællesspisning med pizzaer fra de to lokale leverandører samt drikkevarer fra Fakta og Rema.  Festen var en stor succes og der er ingen tvivl om, at der vil blive flere torvedage i fremtiden.

(forkortet af red., se hele pressemeddelelsen her)

(Billeder: cop. Niels Kr. Nielsen)

torvedag indvielse 28 oktober 2016 tale dorthe nielsen

torvedag indvielse 28 oktober 2016 madboder