Mange har sikkert bemærket, at Bredgade i Langå i december 2019 blev beriget med endnu et kunstværk, placeret i blomsterkasserne ud for Bredgade nr. 32B. Skulpturen hedder ‘Profilerne’ og er udført af Kurt Nørgaard, mangeårig aktiv borger i byen.

Skulptur Profiler

Kurt Nørgaard fortæller, at han fik ideen til værket for nogle år siden, da han og hans kone besøgte Malaga, hvor de på gågaden så en stor flot bronzefigur, ca. 3 m høj. Ved nærmere eftersyn kunne man se en menneskeprofil, som man ikke fik øje på ved første blik.

Kurt besluttede, at han, når han fandt en egnet sten, ville lave sådan en figur.
Undervejs i arbejdet, hvor profilerne efterhånden viste sig, kom Kurt til at tænke på, at de kunne symbolisere de mange spændende profiler, vi har haft – og stadig har – i vores lille samfund.
Fordi hovederne gror ind i hinanden, synes han at figuren symboliserer samarbejde og menneskelig empati, på samme måde som vi, gennem samarbejde og forståelse for hinandens synspunkter, har de bedste chancer for at nå et godt fælles resultat.

Da skulpturen stod færdig, var det derfor nærliggende at skænke skulpturen til udvalget ”Langå i Udvikling”, “hvis de ville have den” Og det ville LiU selvfølgelig rigtig gerne.

På vegne af Langås nuværende og fremtidige borgere og på vegne af foreningen Langå i Udvikling – mange tak for den smukke skulptur.
Vi er meget beærede og tilfredse med placeringen, som Kurt har valgt. Faktisk kunne det se ud som om PROFILERNE altid har stået der, hvor den blev placeret – så fint passer den ind.

Læs også hvad Randers Amtsavis skriver.