Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende affaldsindsamling blev i Langå organiseret af Team Ren By NU og formand for Langå i Udvikling, Dorthe T. Nielsen, var på pletten med sækken og blokken:
Søndag den 31/3 mødte en lille sej gruppe op for i solskin og højt humør at få ryddet op i Langå
Det var unge familier med børn og seniorer i skøn blanding og vi havde en rigtig god oplevelse – især da vi kl 12 kunne nyde synet af en ren by.
Rema1000 havde sponsoreret vand / øl til afslutning, og vi kunne endnu engang blive enige om, at det er sært, at så mange taber deres affald hvor de står og går, når nu hele byen er forsynet med skraldespande.
Vi kunne især samle rigtig meget plastemballage op der hvor børnene færdes, så vi ser en opgave for forældrene i at lære deres børn at lægge ispapiret i lommen i stedet for at smide det på offentlig vej – og så undrede vi os over at rygerne mangler respekt for naturen og det fælles rum – og blot smider deres skodder allevegne.
Vi samlede alt lige fra en vasketøjskurv til mange år gammel emballage, dåser og flasker og rigtig mange efterladenskaber fra nytårsfyrværkeri samt et stor antal fyldte hundeposer!
Resultat ialt:

230 kilo affald
76 dåser med pant
110 dåser uden pant
3084 cigaretskodder