Søg

Turist i Langå

Mange gæster kommer til Langå for at se og opleve naturen, enten som lystfiskere, kanosejlere eller fuglekendere.
Men vi har også andre seværdigheder og oplevelsesmuligheder i Langå, både af historisk og kulturel art.

Museum i Langå

Runestenen ved Langå Kirke
I maj 2015 blev en ca. 1000 år gammel runesten, efter grundig restaurering, opstillet ved Langå kirke, hvor den i mange år havde ligget gemt og næsten glemt på kirkegården. Læs mere om runestenen her.

Historiske steder omkring Langå
Tæt ved Gudenåen, lige ved siden af cykelbroen til Laurbjerg, ligger det gamle brohoved fra den tidligere jernbaneføring over Gudenåen. Den blev sprængt i luften under Anden Verdenskrig i 1943 af modstandsfolk fra Randers. Sprængstoffet til aktionen hentede de hos Hvidstengruppen, hvor det var blevet kastet ned af englænderne, lige nord for Randers. Nu ligger brohovedet tilbage i skovbunden, en cementkonstruktion der tavst fortæller os om historiens fylde.

Vestparkfestivalen
Vestparkfestivalen holdes hvert år i begyndelsen af august. Hertil valfarter musikere og andet godtfolk fra hele landet. Der spilles rytmisk musik, og mange danske upcoming bands har spillet nogle af deres første koncerter her. Det gælder fx Carpark North og Marie Frank. Festivalen løber over to dage, og programmet spænder som regel lige fra akustisk blues og jazz til hårdtbankende hip hop og rock. Her kan man høre god musik, få sig et godt mål tid varm mad – og måske en kæreste, hvis man mangler sådan en. Publikummet er meget bredt og spænder lige fra teenagere, der får deres første koncertoplevelse, til folkepensionister, der får sig en svingom – og alle aldre der i mellem. Se mere her: www.vestpark.dk

Koncerter med klassisk musik og kammermusik
Langå lægger med jævne mellemrum hus til koncerter med Randers Kammerorkester og andre koncerter af klassisk tilsnit. Det er oftest Langå Koncertforening (tidligere: Foreningen for Nytårskoncerter), der arrangerer koncerterne. Der holdes koncert i Kulturhuset, i Langå Kirke og i Langåhallen. Om sommeren er der koncert i Byparken på udendørsscenen.
Se mere her: www.langaa-nytaar.dk

Langå Friluftsbad
Langå Friluftsbad ligger i Langå Idrætscenter, lige ved siden af Langåhallen.

Langå – ikke langt fra Randers
Den nærmeste større by er Randers, hvor der er mange muligheder for shopping og oplevelser: Randers Regnskov, Elvis-museet Graceland Randers, Randers Bibliotek og Værket, som byder på utallige koncert- og teateroplevelser. I 2015 åbner det nye vandland, Randers Water and Wellness, med en af Danmarks længste vandrutschebaner, varmtvandsbassiner, wellnessområde, sauna, udendørs gårdhave mm.

Randers Midtby er nok Danmarks hyggeligste middelalderby. Her slynger krogede gågader sig rundt, og et væld af forskellige butikker byder på mange gode tilbud. Her kan man købe både tøj, sko, chokolade, bøger, gaver, sportstøj, jagt- og fiskeriudstyr og meget mere. Og så kan man også besøge en af de hyggelige caféer eller værtshuse.

Hvis man ikke har tid til at gå tur i Randers Midtby, kan man tage til Randers Storcenter, som ligger ca. 15 min. kørsel fra Langå. Her er gratis parkering og et center med mange butikker. Lige ved siden af ligger der et butiksområde med større butikker som fx Harald Nyborg, JYSK, Plantorama m.fl. Der ligger også en McDonalds.

 

 

Siden sidst opdateret 3.9.2015, Lou Næraa