Turist i Langå

Mange gæster kommer til Langå for at se og opleve naturen. Mange for at fiske. En god indgang til lystfiskeri i Langå finder du hos Fishing In Denmark eller direkte hos Langå Sportsfiskerforening. Langå er også et godt udgangspunktpunkt – eller pitstop – for kanosejlende, hvor der er mulighed for overnatning på Langå Camping.

Men der er også andet:

Kunstværker i Langå
Se mere her

Runestenen og Genforeningsstenene ved Langå Kirke
I maj 2015 blev en ca. 1000 år gammel runesten, efter grundig restaurering, opstillet ved Langå kirke, hvor den i mange år havde ligget gemt og næsten glemt på kirkegården.
Genforeningsstenene blev i juli 2019 restaureret og overdraget til Langå kirke, som har lavet et fint lille bed til dem på kirkegården. De er meget beskedne, men ganske usædvanlige i forhold til de store mindesten, som står rundt om i Danmark.

Den sprængte bro
Tæt ved Gudenåen, lige ved siden af cykelbroen til Laurbjerg, ligger det gamle brohoved fra den tidligere jernbaneføring over Gudenåen. Den blev sprængt i luften under Anden Verdenskrig i 1943 af modstandsfolk fra Randers. Sprængstoffet til aktionen hentede de hos Hvidstengruppen, hvor det var blevet kastet ned af englænderne, lige nord for Randers. Du kan høre en podcast om historien her.

Museum i Langå
Et lille museum om Langås historie. Læs mere her

Vestparkfestivalen
Vestparkfestivalen holdes hvert år i begyndelsen af august. Hertil valfarter musikere og andet godtfolk fra hele landet. Der spilles rytmisk musik, og mange danske upcoming bands har spillet nogle af deres første koncerter her. Det gælder fx Carpark North og Marie Frank. Festivalen løber over to dage, og programmet spænder som regel lige fra akustisk blues og jazz til hårdtbankende hip hop og rock. Her kan man høre god musik, få sig et godt måltid varm mad – og måske en kæreste, hvis man mangler sådan en. Publikummet er meget bredt og spænder lige fra teenagere, der får deres første koncertoplevelse, til folkepensionister, der får sig en svingom – og alle aldre der i mellem. Se mere her: www.vestpark.dk

Langå Friluftsbad
Langå Friluftsbad ligger i Langå Idrætscenter

 

Siden sidst opdateret 26. januar 2021/ gon